یکی از مهمترین دغدغه های هر خانم بارداری، تعیین زمان دقیق و مناسب زایمان است، این نگرانی شاید برای زنانی که باید عمل سزارین را انجام دهند بیشتر باشد. زیرا این مسأله تاثیر مستقیم بر سلامت نوزاد و مادر دارد. 118 برتر ایران در این مقاله به سؤالات بهترین زمان سزارین هفته چندم بارداریست؟ خطرات سزارین زودهنگام یا دیر هنگام چیست؟ پاسخ می دهد.

علائم بیماری کرونا | 118 برتر ایران

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سه روش بهترین راه مقابله با کرونا است. اول اینکه دستها را مرتبا با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشوییم و یا با مواد ضد عفونی کننده حاوی الکل آن را را ضد عفونی کنیم.
از دیگر موارد پیشگیری از ابتلا به کرونا زدن ماسک در اجتماعات می باشدتا خود را در مقابل دیگران محافظت کنیم.

مشاهده مطلب

بهترین زمان سزارین هفته چندم بارداریست؟ خطرات سزارین زودهنگام یا دیر هنگام چیست؟

 

نوزاد معمولا بین هفته های ۳۷ تا ۴۲ بارداری به دنیا می آید. در اکثر موارد، زایمان در هفته ۴۰ بارداری اتفاق می افتد. این ۴۰ هفته از آخرین تاریخ عادت ماهیانه محاسبه می شود. یکی از بیشترین عمل های جراحی در ایران عمل سزارین است زایمان سزارین با جراحی انجام می شود که در طی آن برای خارج کردن نوزاد، شکم را برش می دهند.

پزشک برای زنانی که می خواهند سزارین شوند، هفته ۴۰ بارداری را برای انجام عمل سزارین تعیین می کند. به این زنان توصیه می شود که کمتر از هفته ۳۹ بارداری، سزارین نشوند، زیرا ممکن است جنین به خوبی رشد نکرده باشد و پس از انجام عمل سزارین، به مراقبت های ویژه در بخش NICUبیمارستان نیاز پیدا کند. اما با تشخیص پزشک متخصص زنان و زایمان و موارد خاص می توان عمل سزارین را از هفته 38 به بعد انجام داد.

خطرات سزارین دیرهنگام و زودهنگام چیست؟

در مواردی خانواده‌ها درخواست زایمان زودتر از موقع را دارند، بخصوص آنهایی که قطعاً از لحاظ علمی نیاز به سزارین داشته باشند تمایل دارند زودتر از زمان موعد سزارین شوند و ادامه داد: برای زایمان هم همینطور تمایل دارند، داروی اکسی توسین (دارویی که منجر به انقباضات رحمی می‌شود) استفاده و نوزاد زودتر متولد شود، مداخله در زایمان اقدامی غیر طبیعی و در نتیجه غیرعلمی خواهد بود، چرا که هم عوارض مادری و هم عوارض جنینی دارد.

زایمان نوزاد باید بعد از ۴۰ هفتگی انجام شود تا نوزاد به طور کامل سیر طبیعی تکامل را در دوران جنینی طی کند و همه اعضای بدن کامل شود و در صورتی که قبل از این زمان و مثلا در ۳۷ هفتگی یا حتی ۳۴ هفتگی به روش سزارین به دنیا بیاید، برخی مراحل تکامل این دوره کامل نمی شود و به خصوص به علت نارسایی ریه که شایعترین عارضه زایمان زودرس است، در مواردی حتی حیات کودک به مخاطره می افتد و این اقدام عجیب می تواند برای کودک مرگ آور باشد. تنها با تشخیص پزشک میتوان از هفته 38 به بعد سزارین را انجام داد.

بحث زایمان از لحاظ زمان و وقت مناسب مسئله ای است مهم که تاثیر مستقیم روی سلامت مادر و نوزاد دارد و همانطور که زایمان زودرس می تواند خطراتی داشته باشد زایمان دیرهنگام نیز نوزاد را با مشکلاتی روبرو خواهد کرد ؛ در این زمینه مطالعات جدیدی صورت گرفته است که چکیده ای از آن ها را در ادامه این بخش از 118 برتر ایران آورده ایم.

خطرات و عوارض زایمان زودهنگام و دیرهنگام

مشکلات تنفسی و تغذیه ای:


بر اساس مطالعات مشخص شده که اگر سزارین قبل از هفته ۳۹ و بعد از هفته ۴۰ بارداری انجام شود، احتمال به دنیا آمدن نوزاد با مشکلات تنفسی افزایش می یابد.
از طرف دیگر پس از گذشت هفته ۴۰ بارداری، کیفیت جفت افت پیدا می کند و مشکلات تغذیه ای را برای جنینی که بوسیله آن تغذیه می شود، به وجود می آورد. این مطالعه در ۱۹ مرکز دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت و نتایج مذکور به دست آمد.
در کل نوزادانی که با عمل سزارین به دنیا می‌آیند، در مقایسه با نوزادانی که با زایمان طبیعی متولد می‌شوند، بیشتر دچار مشکلات تنفسی خواهند شد.



مرده زایی:


یکی از بزرگ ترین خطرات سزارین بعد از هفته ۴۰ بارداری، به دنیا آمدن نوزاد مرده می باشد.


درماندگی جنین:


نوزادانی که پس از هفته ۴۰ بارداری و توسط عمل سزارین به دنیا می آیند، در مایع آمنیوتیک (مایعی که درون رحم مادر، جنین را احاطه کرده است) اطرافشان، مکونیوم وجود دارد.
مکونیوم اولین مدفوع نوزاد پس از تولد می باشد که اگر زایمان طول بکشد، مکونیوم قبل از تولد خارج می شود. بنابراین وجود مکونیوم در مایع آمنیوتیک، نشانه ای از درماندگی جنین می باشد.