امروزه با توجه به این که خانم‌ها توجه بیشتری به تناسب اندام و زیبایی آن دارند انجام عمل پروتز سینه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است.

امروزه عمل پروتز سینه که با قصد زیبایی و خوش فرم شدن آنها صورت می‌گیرد، بسیار رایج شده است. درصد بیشتری از این عمل‌ها به منظور کوچک کردن اندازه سینه‌ها یا به علت افتادگی آنها انجام می‌شود

مواد غذایی مناسب در دوره بیماری کرونا | 118 برتر ایران

در دوران نقاهت ویروس کرونا، اشتها افزایش یافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت ها، ویتامین ها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.

مشاهده مطلب

امروزه با توجه به این که خانم‌ها توجه بیشتری به تناسب اندام و زیبایی آن دارند انجام عمل پروتز سینه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است.

امروزه عمل پروتز سینه که با قصد زیبایی و خوش فرم شدن آنها صورت می‌گیرد، بسیار رایج شده است. درصد بیشتری از این عمل‌ها به منظور کوچک کردن اندازه سینه‌ها یا به علت افتادگی آنها انجام می‌شود و تعداد کمتری از این جراحی‌ها در دسته پروتزها قرار می‌گیرند که برای بزرگ‌تر کردن حجم سینه‌ها با درخواست خود بیمار توسط پزشک متخصص زیبایی انجام می‌شوند.

افرادی که می‌خواهند این قبیل عمل‌های زیبایی را انجام دهند، بیش از همه نگران عوارض آنها هستند. به‌همین دلیل در این نوشته بر آن شدیم تا در رابطه با عوارض احتمالی این دسته از عمل‌های زیبایی بحث کنیم.

شرایط مورد نیاز برای عمل پروتز سینه

معمولا افرادی که موارد مذکور را داشته باشند و از آنها شاکی باشند برای انجام این قبیل عمل‌های جراحی به پزشک مراجعه می‌کنند. در صورت صحت داشتن ادعای ایشان، پزشک متخصص اقدام به انجام عمل برای آن‌ها می‌کند. این موارد عبارتند از: داشتن سلامت جسمی، داشتن توقعات واقعی، بلوغ کامل سینه‌ها (حداقل 18 سال در مواردی که افراد احساس می‌کنند سینه‌های کوچکی دارند.)، احساس ناراحتی از کوچک بودن سینه‌ها، افتادگی سینه‌ها به‌دنبال حاملگی، کاهش وزن، افزایش سن، عدم تقارن سینه‌ها، عدم رشد کافی در یک یا هر دو سینه.

ارتباط عمل زیبایی سینه با سرطان سینه

 

عوارض عمل زیبایی کوچک کردن سینه‌ها

شایع‌ترین عمل جراحی که در زمینه زیبایی سینه‌ها انجام می‌شود؛ عمل کوچک کردن سینه‌ها است. بعد از انجام این قبیل عمل‌های جراحی، سینه‌های فرد ورم کرده و احتمالا کبود خواهند شد این کبودشدگی معمولا ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد.

تورم سینه‌ها معمولا با گذشت زمان به تدریج کمتر خواهد شد؛ ولی ممکن است باز هم تا ۳ ماه این تورم در سینه‌ها باقی بماند.

همچنین ممکن است بعد از انجام این عمل فرد احساس کند که سینه‌ها سفت شده‌اند. برای رفع این مشکل می‌توانید با مشورت پزشک خود ماساژهای مخصوص را انجام دهید. البته نباید انتظار داشته باشید که این مشکل به سرعت حل شود بلکه باید به صورت مستمر این ماساژها را انجام دهید تا نتیجه مطلوبتان حاصل شود.

یکی از عوارض بسیار شایع که به دنبال عمل‌های زیبایی سینه ایجاد می‌شود، این است که حس پوست اطراف نوک سینه و خود نوک سینه بعد از عمل جراحی کم شوند. این موضوع نگرانی شدیدی را برای فرد ایجاد می‌کند. بعضی اوقات این مشکل به علت شوکی است که به خاطر عمل جراحی به فرد وارد شده و در نتیجه به دنبال صدمه‌ای بوده که به اعصاب این ناحیه وارد شده است.

در اغلب موارد این حالت بعد از چند ماه اندکی بهبود پیدا می‌کند. البته کرخ‌شدگی و بی‌حسی دائمی نیز ممکن است به دنبال آن روی دهد. به طور معمول عارضه‌ای که تقریبا در اغلب افراد به دنبال انجام این عمل بروز پیدا می‌کند این است که سینه‌ها کمی ناصاف و ناهمگون خواهند شد و مصنوعی بودن شکل آنها یا این که مورد عمل قرار گرفته‌اند، کاملا مشخص باشد.

متاسفانه با وجود این که تلاش زیادی برای متقارن شدن شکل دو سینه انجام می‌شود ولی با این حال همیشه این تقارن به دست نمی‌آید. اگرچه بهترین همخوانی و انسجام ممکن بین دو سینه و نوک سینه تا حد زیادی به روش و تکنیک مورد استفاده در عمل بستگی دارد ولی امکان و احتمال شیر دادن از سینه‌ها بعد از عمل جراحی را تضمین نمی‌کند.

ایجاد اسکار (جای زخم) پس از اعمال جراحی یک عارضه نیست بلکه یک رویداد عادی محسوب می‌شود. در عمل کوچک کردن سینه، جای زخم‌ها ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد تا بهبود پیدا کند. جای زخم‌ها در آغاز قرمز، برجسته و حتی همراه با خارش است.

اگر بدن فرد مستعد به تولید گوشت اضافی باشد؛ احتمالا بعد از انجام عمل جراحی نیز این حالت برای فرد ایجاد می‌شود. این امری غیر قابل پیشگیری بوده و نمی‌توان به صورت قطعی از آن جلوگیری کرد.
پزشک بعد از اتمام عمل جراحی برای جلوگیری از بروز عفونت در محل، آنتی‌بیوتیک برای فرد تجویز می‌کند ولی با این حال، همچنان احتمال عفونت نسبتا خفیفی وجود دارد.

خطراتی مانند لخته شدن خون نیز وجود دارد که بسیار نادر هستند. ماساژ پاها در حین و بعد از عمل، احتمال بروز این مشکل را کاهش می‌دهد. همین طور این که فرد بعد از انجام شدن عمل بی‌حرکت در یک جا ننشیند و کمی فعالیت داشته باشد نیز احتمال این خطر را کاهش می‌دهد.

به طور کلی بعد از انجام عمل جراحی شکایات و عوارضی که انتظار می‌روند عبارتند از: باقی ماندن جای برش جراحی (اسکار جراحی)، خونریزی (تجمع خون)، عفونت، تاخیر در بهبودی محل برش جراحی، تغییر در حس سینه و نوک سینه (که همان طور که اشاره کردیم ممکن است موقت یا دائم باشد، ایجاد یک کپسول ضخیم در اطراف پروتز، نشت یا پارگی جدار پروتز (که در نتیجه آن شکایتی که مریض با آن به پزشک مراجعه می‌کند چین خوردگی پوست روی پروتز است)، خطرات بی‌هوشی، تجمع مایع اطراف پروتز، درد (که ممکن است ادامه‌دار شده باشد)، ایجاد لخته وریدی (که ممکن است باعث عوارض قلبی- ریوی شود) و احتمال نیاز به عمل مجدد.

عمل پروتز سینه و احتمال سرطان سینه

با وجود تحقیقات گسترده‌ای که محققان در این رابطه انجام داده‌اند هنوز مدرکی قطعی دال بر تاثیرگذاری این قبیل جراحی‌ها بر بروز سرطان پستان در افراد نیافته‌اند.

اما یک موضوع در این میان مطرح است. آن هم این که در افرادی که عمل پروتز سینه را انجام داده‌اند، تشخیص سرطان سینه دیرتر و سخت‌تر صورت می‌گیرد. به‌همین دلیل احتمالا سرطان در این افراد بسیار دیر و زمانی که بدخیمی به کل بدن متاستاز داده است تشخیص داده شود. این موضوع برای فرد بسیار خطرناک بوده و تعداد سال‌های عمر فرد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

با توجه به مواردی که اشاره کردیم افرادی که تحت این قبیل عمل‌ها مخصوصا عمل پروتز سینه قرار می‌گیرند باید مانند زنان دیگر هر سال توسط متخصص، مورد ماموگرافی قرار بگیرند و در صورتی که در سینه خود پروتز دارند حتما این موضوع را با رادیولوژیست مطرح کنند.

 

آیا انجام عمل زیبایی سینه اختلالی در روند شیردهی و باروی فرد ایجاد می‌کند

پاسخ این سوال یک نه قطعی است! به این معنی که شیردادن با سینه بعد از انجام عمل پروتز سینه هم می‌تواند همچون روال قبل ادامه داشته باشد و فرد همچون گذشته قادر به تولید شیر کافی خواهد بود. این که بعضی افراد به صورت ژنتیکی یا به هر دلیل دیگری قادر به تولید شیر کافی نیستند یک مسئله کاملا جدا است که هیچ ربطی به جریان پروتز یا عمل‌های زیبایی سینه ندارد.

اما در ارتباط با حاملگی باید گفت که اگر فرد بعد از عمل جراحی باردار شود، بافت سینه به علت افزایش ترشح برخی هورمون‌ها در دوران بارداری بزرگ شده و پوست نیز متعاقب آن کشیده خواهد شد. ولی کاملا روشن است که حجم پروتز سینه در طی این عملیات به همان اندازه باقی خواهد ماند. در نتیجه ممکن است نیازی به تعویض پروتز یا محل آن در فرد نباشد و در فردی دیگر به دلیل به وجود آمدن مشکلاتی خاص، پزشک مجبور به اقدامات مداخله‌ای شود.

لازم به ذکر است که هیچ نوع احتمال ترکیدن یا از هم بازشدن پروتزهای سینه هنگام مسافرت با هواپیما، شناکردن، شیرجه زدن و غیره نیز وجود ندارد.