با رشد سطح علمی جامعه و ترغیب جوانان به خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی و استارتاپ بطور گسترده ای رشد کرده است. با توجه به تعداد جمعیت جوانان و بزرگی یک شهر میزان ایده ها و نیازها نیز افزایش می یابد، شهر مشهد به عنوان دومین شهر ایران به لحاظ جایگاه کارآفرینی نیز دارای رتبه ای درخور پس از تهران است.این کسب و کارهای نوپا به دلیل کمبود بنیه مالی، در ابتدا قادر به اجاره دفاتر کار مستقل نیستند بنابراین از شتابدهنده ها و فضاهای کار اشتراکی استفاده می کنند.

با رشد سطح علمی جامعه و ترغیب جوانان به خلاقیت و نوآوری، کارآفرینی و استارتاپ بطور گسترده ای رشد کرده است. با توجه به تعداد جمعیت جوانان و بزرگی یک شهر میزان ایده ها و نیازها نیز افزایش می یابد، شهر مشهد به عنوان دومین شهر ایران به لحاظ جایگاه کارآفرینی نیز دارای رتبه ای درخور پس از تهران است.این کسب و کارهای نوپا به دلیل کمبود بنیه مالی، در ابتدا قادر به اجاره دفاتر کار مستقل نیستند بنابراین از شتابدهنده ها و فضاهای کار اشتراکی برای استقرار و ادامه کارشان کمک می گیرند.

شاید تا بحال نام فضای کار اشتراکی یا شتابدهنده را نشنیده باشید در این مقاله شما را با این مفاهیم آشنا ساخته و شما را با فضاهای کار اشتراکی و شتابدهنده های مشهد آشنا میکنیم.

فضای کار اشتراکی مختص استارتاپ‌ها یا افرادی است که ایده جدید یا مهارت مناسبی دارند و می‌توانند به‌صورت فریلنسری کار کنند، اما به دلایل مختلفی از جمله نبود شرایط و امکانات مناسب کاری، نیاز به کار گروهی و… نمی‌توانند در خانه کار کنند.

فضای کار اشتراکی چیست؟

Coworking Space ها فضاهای بزرگی هستند که افراد می توانند به عنوان محل کار از آنجا استفاده کنند آنها میز و قسمت مخصوص به خود را دارند و از امکانات استفاده می کنند آنها فضای مورد نیاز خود را اجاره می کنند اما مسلما بدون پول پیش یا اجاره های آنچنانی.افراد در کنار یکدیگر و دیگر گروه های مستقر مشغول به فعالیت می شوند برای همین به آنها فضار کار اشتراکی می گویند و خود این نکته موجب افزایش بهروری می شود.

کاربر فضای کار اشتراکی معمولاً خویش‌فرما یا فریلنسر است. ازآنجایی‌که برخی از کسب‌وکارها هم توان مالی کافی ندارند، از فضای کار اشتراکی استفاده می‌کنند تا دفتر و امکانات کاری برای پرسنل خود فراهم کنند. شرکت‌های بزرگ هم هنگامی‌که تعداد زیادی پرسنل در یک مقطع زمانی دارند از امکانات فضای کار اشتراکی بهره می‌برند و معمولاً تعداد مشخصی عضویت در این فضا می‌گیرند.

مالک فضای کار اشتراکی معمولاً یک فضای کاری به همراه امکانات و تجهیزات اداری تأمین می‌کند. ویژگی‌های متداول فضاهای کار اشتراکی شامل موارد زیر است:

  • فضای کار اشتراکی
  • دسترسی شبانه‌روزی
  • اتاق کنفرانس قابل اجاره و رزرو
  • اینترنت وای فای
  • تلفن، فکس و پرینتر مشترک
  • سیستم تلفن داخلی
  • آشپزخانه، دستشویی و سالن انتظار مشترک

فضاهای کار اشتراکی از مدل‌های متفاوت کسب‌وکار استفاده می‌کنند؛ مثلاً برخی از آن‌ها که به‌صورت مشترک مدیریت می‌شوند، سازمان غیرانتفاعی هستند و فقط مبلغی بابت تأمین هزینه‌های دفتر دریافت می‌کنند؛ اما مدل‌های دیگر حق اشتراک ثابت دارند یا بر اساس تعداد روزهای استفاده از فضا در هفته، ماه یا سال اجاره دریافت می‌کنند. معمولاً، یک فضای کار اشتراکی گزینه‌های متفاوتی ارائه می‌دهد تا مناسب نیاز افراد مختلف باشد. برخی سازمان‌ها مکان‌های مختلفی دارند که اعضا می‌توانند به همه آن‌ها دسترسی داشته باشند.


 

هزینه های آنها کمتر از آن چیزی هست که فکر می کنید

اجاره چنین فضاهایی معمولا ماهیانه و بر اساس تعداد افراد یا میز هست این هزینه ها برای هر نفر بین ۷۵ تا ۲۵۰ هزار تومان می باشد و در مقایسه با شرایط اجاره فضای کار سنتی به شدت رقابتی هست پس اگر در حال راه‌اندازی کسب و کارید یا یک فریلنسر هستید که به صورت آزاد پروژه دریافت می‌کنید حتما فضاهای کاری مشترک را در نظر بگیرید.

Coworking space ها مناسب چه کسانی هست؟

فضاهای کار اشتراکی متنوعی وجود دارد بعضی ها برای استارتاپ ها است، بعضی هم برای افراد اهل موسیقی و فعالین بورس و بازار های مالی، بعضی دیگر برای کسب و کارها و استارتاپهای صنایع خلاق.شما می توانید بر اساس علایق و نوع فعالیتتان مناسبترین فضا را برای خود و افرادتان انتخاب کنید. اگر بخواهیم بطور کلی بیان کنیم که فضاهای کار اشتراکی برای چه کسانی مناسب است می توانیم از دسته بندی که در ادامه آوردیم استفاده کنیم:

فریلنسرها

فضاهای کار اشتراکی بهترین گزینه را به فریلنسرها ارائه می‌دهند: انعطاف در انتخاب ساعت و برنامه کاری بدون اینکه احساس تنهایی کنند! بنابراین، فضای کار اشتراکی برای فریلنسرها بسیار مناسب است برای اینکه به جای تنها در خانه یا کافی‌شاپ کار کردن، احساس در جمع بودن را تأمین می‌کنند.

استارت آپ‌ها

استارت آپ‌ها انعطاف‌پذیری فضای کار اشتراکی را دوست دارند. فضاهای کار اشتراکی هزینه زیادی ندارند و تعهدات سنتی اجاره دفتر کار را هم ایجاد نمی‌کنند. این فضاها برای تیم‌های کوچک، شانس همکاری و مشارکت با سایر افراد حاضر در فضا را ایجاد می‌کنند و با ارتباط دادن افراد مناسب در زمان مناسب، به کارآفرین‌ها کمک می‌کنند تا برای استارت آپ خود هم-موسس پیدا کنند.

بحث در مورد اینکه فضاهای کار اشتراکی برای چه کسانی مناسب است نیازمند تأمل و بررسی بیشتری است به همین خاطر و با توجه به اهمیت آن، ما این بحث را بطور مفصل در مقاله ای تحت عنوان فضای کار اشتراکی برای چه کسانی مناسب است؟ بیان نمودیم.

فضای کار اشتراکی در حال رشد است

اقتصاد فریلنسی در حال رشد است. اعضای جوان‌تر فضاهای کار اشتراکی مانند متولدین هزاره یا نسل پس از آن‌ها (generation Z) به‌صورت روز افزونی کار فریلنس انجام می‌دهند. در حال حاضر ۵۳ میلیون فریلنسر فقط در آمریکا وجود دارند که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۰، نیمی از نیروی کاری آمریکا فریلنس خواهد بود که به‌صورت پاره‌وقت یا تمام‌وقت کار می‌کنند. در نتیجه این تغییرات، فضاهای کار اشتراکی بیشتری به وجود خواهند آمد.

علاوه بر این، فضاهای کار اشتراکی برای تیم‌های کوچکی که یک یا چند پرسنل دارند، مؤثر هستند و به سازمان‌های بزرگ‌تر هم که در جستجوی نوآوری هستند، کمک می‌کنند.

طراحی مدل و فرهنگ فضاهای کار اشتراکی نمونه‌ای برای شرکت‌های دیگری هستند که در جستجوی توسعه و ایده‌های جدید هستند. جای تعجب نیست که در دو سال اخیر در مورد فضاهای کار اشتراکی زیاد شنیده‌اید اما قطعاً از این به بعد فضاهای کار اشتراکی بیشتری را در اطراف خود خواهید دید.

فهرست فضاهای کار اشتراکی در ایران 

قبلا طی مقاله ای مجزا فضاهای کار اشتراکی مطرح در ایران و مشهد معرفی شدند در صورت تمایل می توانید به مطالعه مقاله فضاهای کار اشتراکی در مشهد و ایران بپردازید. ضمن اینکه مجموعه هاوش خود نیز یکی از اولین ارائه کنندگان فضاهای کار اشتراکی برتر شرق ایران در شهر مشهد می باشد که در حال حاضر در 2 شعبه در بهترین نقاط شهر مشهد در حال فعالیت است.جهت اطلاع از هزینه اجاره شعبه1 فضای کار اشتراکی هاوش  و شعبه2 فضای کار اشتراکی هاوش و ثبت درخواست از همین جا می توانید اقدام نمائید.